Хід війни був би іншим, якби ЗСУ могли бити західною зброєю по рф – командувач ВМС

Читать на русском
Командувач Військово-Морських сил вважає, що Україна виграла б війну швидше, якби мала дозвіл бити з переданої зброї західних союзників по цілях на території рф.
Укрінформ

Командувач Військово-Морських сил вважає, що Україна виграла б війну швидше, якби мала дозвіл бити з переданої зброї західних союзників по цілях на території рф.

Таку думку Олексій Неїжпапа висловив в інтерв'ю Sky News.

З якою регулярністю союзники постачають Україні нові зразки західної зброїСоюзники востаннє передавали Україні нові зразки озброєння у жовтні. Як часто відбуваються такі поставки – на інфографіці.

За його словами, хід всієї війни був би зовсім іншим, якби українським військам із самого початку дозволили використовувати західні боєприпаси без обмежень. Мова йде про використання цієї зброї для ураження цілей на території росії.

«Якби Україна мала ті чи інші види далекобійної зброї, які можна використовувати глибше на території ворога, звісно, ворог поводився б по-іншому, в тому числі й на полі бою», – заявив Неїжпапа.

Командувач Військово-Морських сил додав, що путін поводиться як «дрібний гангстер, який знає, що якщо йому відповідатимуть ударом на удар, він не стане битися далі».

«Якщо він зрозуміє, що Україна може дати відсіч і завдати йому по-справжньому болю, він, звичайно, відмовиться від цього всього», – додав Неїжпапа.

А тим часом ЗСУ продовжують розширювати плацдарм на Херсонському напрямку. Протягом минулої доби, 27 січня, на фронті відбулося 79 бойових зіткнень.

Варто також відзначити, що на Куп'янському напрямку окупанти відновили інтенсивність наступальних дій. Бої точаться в районі населених пунктів Синьківка та Табаївка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: