Вручення повісток: у Львові та області представники ТЦК носитимуть бодікамери

Читать на русском
Представники ТЦК на Львівщині носитимуть бодікамери під час мобілізаційних заходів. Записи будуть аналізувати для розбору конфліктних ситуацій.
Ілюстративне фотоvinnitsa.info

У Львові та області військові, які займаються мобілізаційними заходами, будуть використовувати бодікамери. Записи будуть аналізувати у разі розбору конфліктних ситуацій.

Про це повідомляє обласний ТЦК.

Нові правила мобілізації, військового обліку та служби: що тепер пропонує КабмінДеталі нового урядового законопроєкту про мобілізацію – на інфографіці. Правила вручення повісток, відстрочка від мобілізації, бронювання військовозобов'язаних.

«Тепер військовослужбовці Збройних Сил України, перед якими стоїть завдання Генерального штабу, щодо мобілізації населення Львівської області під час щоденних патрулювань та здійснення заходів оповіщення громадян, будуть використовувати бодікамери», – йдеться у повідомленні.

Відеозаписи потім потраплятимуть до територіального центру комплектування на випадок, якщо виникне необхідність проаналізувати те, що сталося, і об'єктивно розбиратися в конфліктних ситуаціях.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський назвав «абсолютно неправильним», коли представники ТЦК роздають повістки військовозобов'язаним на вулиці та інколи затримують їх із застосуванням сили.

У ЗСУ раніше розповіли, коли відпаде необхідність роздавати військовозобов'язаним повістки у громадських місцях.

Кабмін зареєстрував у Раді новий законопроєкт щодо зміни правил мобілізації, докладніше – у матеріалі «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: