Верховний суд знову відмовився зупинити вирок закарпатському судді

Читать на русском
Касаційна інстанція вдруге відмовилася зупинити виконання вироку, яким до реального покарання засудили суддю та посадовця.
фото: zp.tax.gov.ua

Верховний суд вдруге відмовився зупиняти виконання вироку, яким до 5 років позбавлення волі засудили суддю Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області Михайла Пака та до 4 років колонії його пособника-начальнику юридичного відділу Пенсійного фонду Мукачева Олега Маковського.

Таке рішення 11 січня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду визнала Пака та Маковського винуватими у хабарництві. Паку призначили 5 років позбавлення волі, а Маковському – 4 роки колонії. Сторона захисту просила зупинити виконання вироку.

«Відмовити у задоволенні клопотання захисника про зупинення виконання вироку Вищого антикорупційного суду від 21 вересня 2021 року та ухвали Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 13 грудня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, суддю Пака та експосадовця Маковського визнали винним в одержанні хабаря. Паку призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 7 років з конфіскацією всього майна та забороною обіймати посаду судді протягом 3 років. Маковському колегія теж призначила покарання вигляді позбавлення волі, але на строк у 6 років з конфіскацією половини майна.

Однак, Апеляційна палата ВАКС це рішення скасувала і закрила провадження на підставі п. 10 ч. 1 ст. 284 КПК України, тобто закінчення строків розслідування після повідомлення про підозру. Втім Верховний суд це рішення скасував і тому АП ВАКС повторно переглянула справу.

Суддю Пака і посадовця Маковського обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди. За версією обвинувачення, суддя у змові з Маковським та за його посередництва одержав неправомірну вигоду від громадянина за ухвалення на його користь судового рішення у справі за адміністративним позовом до управління праці та соціального захисту населення Мукачівської райдержадміністрації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: