Виїзд чоловіків за кордон: підозрюваного суддю відсторонили від розгляду справ

Читать на русском
Дисциплінарний суддівський орган підтримав клопотання головного антикорупційного прокурора про відсторонення підозрюваного судді.

Вища рада правосуддя відсторонила суддю Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Олександра Боярського від здійснення правосуддя до 9 березня 2024 року.

Таке рішення 23 січня ухвалила ВРП, повідомляє «Слово і діло».

«Вища рада правосуддя вирішила: клопотання заступника генерального прокурора-керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка задовольнити. Тимчасово до 9 березня 2024 року відсторонили суддю Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Олександра Боярського від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням його до кримінальної відповідальності», – оголосив рішення голова органу Григорій Усик.

Раніше Вища рада правосуддя дозволила заарештувати суддю Боярського.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Олександру Боярському. За даними слідства, схема передбачала видачу судових рішень щодо встановлення місця проживання неповнолітньої дитини із батьком, аби він використовував таке рішення як підставу для виїзду з нею за кордон. «Клієнтів» шукали у групах в соціальних мережах, а вартість кожного судового рішення становила від 1500 до 3500 доларів США.

Детективи встановили, що протягом 2022-2023 років у вказаному районному суді ухвалили понад 1000 подібних рішень. При цьому мали місце випадки виїзду чоловіків за кордон без супроводу дитини, визначення місця проживання дитини на тимчасово окупованій території, підробки процесуальних документів від позивачів та втручання у систему автоматизованого розподілу судових справ. Наразі задокументовано передачу одному із суддів неправомірної вигоди у розмірі 1500 доларів США за обіцянку ухвалити «потрібне» рішення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: