ВАКС не випустив з-під варти суддю Верховного суду Князєва

Читать на русском
Антикорупційний суд не побачив підстав для зміни запобіжного заходу, обраного колишньому очільнику найвищого суду в Україні.
фото: pravo.ua

Вищий антикорупційний суд залишив під вартою суддю Верховного суду Всеволода Князєва і залишив йому без змін розмір застави в 20 млн грн.

Таке рішення 23 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Князєва до 2 лютого 2024 року. Альтернативою йому визначили 27 млн грн застави. Пізніше Апеляційна палата ВАКС зменшила розмір застави до 20 млн грн, але залишила Князєва під вартою. Адвокат судді подав клопотання про зміну запобіжного заходу, але його залишили без задоволення.

«Клопотання захисника про зміну запобіжного заходу, застосованого відносно підозрюваного (Всеволода Князєва – ред.) у межах кримінального провадження, – залишити без задоволення», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ та САП завершили розслідування справи колишнього голови, судді Верховного суду Всеволода Князєва в отриманні 2,7 млн доларів неправомірної вигоди. За версією слідства, ці кошти він одержав через посередника-адвоката Олега Горецького. Саму ж неправомірну вигоду передав український олігарх Костянтин Жеваго за ухвалення Верховним судом рішення на його користь щодо купівлі ним 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

У 2022 році апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та визнав недійсним договір купівлі-продажу цінних паперів. Щоб не допустити втрату акцій, на початку березня 2023 року Жеваго вступив у змову з адвокатом Горецьким, який мав зв'язок із суддями Верховного суду. Протягом березня-квітня 2023 року він передав адвокату 2,7 млн дол. (1,8 млн дол. – суддям Верховного суду, решта – як «оплата» посередницьких послуг).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: