Справа депутата Бєлашова: компанія відшкодувала «Укрзалізниці» ще 48 млн грн

Читать на русском
В антикорупційних органах правопорядку повідомили про додаткове добровільне відшкодування збитків приватною компанією.
фото: «Слово і діло»

Приватна компанія відшкодувала ще 48 млн грн АТ «Укрзалізниця», якому нанесли майже 206 млн грн шкоди дві приватні структури на закупівлі природнього газу філією «Центр забезпечення виробництва» УЗ.

Про це повідомляють прес-службУ НАБУ і САП.

Раніше компанія відшкодувала УЗ 20 млн грн і була зобов'язана відшкодувати ще 48 млн грн.

«Завдяки злагодженій роботі САП та НАБУ приватна компанія відшкодувала 80% збитків, завданих АТ «Укрзалізниця» внаслідок вчинення менеджментом цієї компанії злочинних дій впродовж 2016-2020 років. З серпня 2023 по січень 2024 року на рахунки УЗ перераховано понад 68 млн грн. Компанія визнала неприйнятність вчинених злочинних дій власним менеджментом та погодилась упродовж шести місяців відшкодувати УЗ переважну частину заподіяної шкоди», – інформує САП.

У НАБУ додали, що, крім того, ще 2 млн грн відшкодував УЗ один із підозрюваних у справі, а інший – перерахував 3 млн грн на потреби ЗСУ. Ці особи також надали викривальні покази стосовно решти учасників злочину у межах угоди про визнання винуватості.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру депутату Полтавської облради Сергію Бєлашову. За версією слідства, він причетний до заволодіння майже 206 млн грн філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ. Крім Бєлашова у справі також повідомили колишньому директору філії ЦЗВ Віталію Цвігуну. Бєлашова взяли під варту, але він вийшов звідти, сплативши заставу.

Як встановило розслідування, в період грудня 2016 - лютого 2020 років філія «Центр забезпечення виробництва» УЗ придбала за завищеною на майже 204 млн грн ціною природній газ у приватних компаній ТОВ «Юг-Газ» та ТОВ «Скела Терциум».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: