Справа полтавського депутата Бєлашова: підозрюваний пішов на угоду

Читать на русском
Антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з фігурантом справи про заволодіння коштами УЗ.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з колишнім помічником народного депутата групи «Довіра» Валерія Лунченка Олександром Берковичем (у 8 скликанні). Він підозрюється у причетності до справи депутата Полтавської обласної ради Сергія Бєлашова.

Таке рішення 4 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Затвердити угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та підозрюваним (Олександром Берковичем – ред.) за участю захисника у кримінальному провадженні. (Берковича – ред.) визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України», – йдеться в рішенні.

Суд призначив узгоджене сторонами покарання у вигляді 12 750 грн штрафу. Водночас його звільнили від призначеного покарання у зв'язку із закінченням строків давності. За умовами угоди Беркович зобов'язався перерахувати 3 млн грн на потреби Збройних сил України та надавати викривальні покази у справі депутата Бєлашова.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру депутату Полтавської облради Сергію Бєлашову. За версією слідства, він причетний до заволодіння майже 204 млн грн філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ. Крім Бєлашова у справі також повідомили колишньому директору філії ЦЗВ Віталію Цвігуну. Бєлашова взяли під варту, але він вийшов звідти, сплативши заставу.

Як встановило розслідування, в період грудня 2016 - лютого 2020 років філія «Центр забезпечення виробництва» УЗ придбала за завищеною на понад 206 млн грн ціною природній газ у приватних компаній ТОВ «Юг-Газ» та ТОВ «Скела Терциум».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: