Справа депутата Бєлашова: компанія відшкодувала «Укрзалізниці» 20 млн грн

Читать на русском
В антикорупційних органах правопорядку повідомили про добровільне відшкодування збитків приватною компанією.

Приватна компанія відшкодувала 20 млн грн АТ «Укрзалізниця», якому нанесли майже 206 млн грн шкоди дві приватні структури на закупівлі природнього газу філією «Центр забезпечення виробництва» УЗ. Фірма зобов'язалася перерахувати ще 48,16 млн грн.

Про це повідомляють прес-служби НАБУ і САП.

«Завдяки злагодженій роботі САП та НАБУ приватна компанія почала процес відшкодування частини збитків, завданих АТ «Укрзалізниця» внаслідок вчинення менеджментом цієї компанії злочинних дій впродовж 2016-2020 років. Так, упродовж серпня-вересня 2023 року на рахунки «Укрзалізниці» перераховано кошти на загальну суму 20 млн грн. Загалом приватна компанія взяла на себе зобов'язання перерахувати 68,16 млн грн», – інформує САП.

У НАБУ додали, що вони постійно працюють над попередженням корупційних практик в УЗ. Органі неодноразово звертався до Кабінету міністрів з рекомендаціями про вжиття заходів щодо усунення причин і умов, які сприяють корупції. Попри їх часткове впровадження, значна частина цих рекомендацій досі залишаються актуальними, а їх втілення потребує більш системного підходу.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру депутату Полтавської облради Сергію Бєлашову. За версією слідства, він причетний до заволодіння майже 206 млн грн філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ. Крім Бєлашова у справі також повідомили колишньому директору філії ЦЗВ Віталію Цвігуну. Бєлашова взяли під варту, але він вийшов звідти, сплативши заставу.

Як встановило розслідування, в період грудня 2016 - лютого 2020 років філія «Центр забезпечення виробництва» УЗ придбала за завищеною на майже 204 млн грн ціною природній газ у приватних компаній ТОВ «Юг-Газ» та ТОВ «Скела Терциум».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: