Справа депутата Бєлашова: суд заочно заарештував ексдиректора філії УЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього виконувача обов'язків директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Євгена Нікітіна. НАБУ і САП підозрюють його у причетності до справи депутата Полтавської обласної ради від фракції «Батьківщина» Сергія Бєлашова про заволодіння майже 204 млн грн філії УЗ.

Таке рішення 7 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У документі не вказується прізвище фігуранта, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Євгена Нікітіна. НАБУ і САП оголосили його в розшук, оскільки підозрюваний 15 грудня 2022 року виїхав з України через пункт пропуску Маяки-Удобне на кордоні з Молдовою і не повернувся.

«Клопотання детектива НАБУ про обрання запобіжного заходу задовольнити. Обрати підозрюваному (Євгену Нікітіну – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У разі затримання (Нікітіна), не пізніш як через 48 годин з часу його доставки до місця кримінального провадження, слідчий суддя, суд за його участю має розглянути питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м'який запобіжний захід, про що постановляється ухвала», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру депутату Полтавської облради Сергію Бєлашову. За версією слідства, він причетний до заволодіння майже 204 млн грн філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ. Крім Бєлашова у справі також повідомили колишньому директору філії ЦЗВ Віталію Цвігуну. Бєлашова взяли під варту, але він вийшов звідти, сплативши заставу.

Як встановило розслідування, в період грудня 2016 - лютого 2020 років філія «Центр забезпечення виробництва» УЗ придбала за завищеною на майже 204 млн грн ціною природній газ у приватних компаній ТОВ «Юг-Газ» та ТОВ «Скела Терциум».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: