Збитки УЗ: НАБУ завершило розслідувати справу полтавського депутата

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вирішили відкрити матеріали слідства стороні захисту у зв'язку з достатністю доказів.
Сергій Бєлашов

НАБУ та САП завершили розслідування справи за підозрою депутата Полтавської обласної ради, голови фракції «Батьківщина» Сергія Бєлашова та колишнього керівника філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Віталія Цвігуна у заволодінні понад 206 млн грн підприємства.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

У САП не вказують прізвище фігурантів, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Бєлашова та Цвігуна.

«25 жовтня 2023 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування стосовно двох учасників злочинної схеми, а саме одного з керівників філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» (посада зазначена на момент вчинення злочину) та фактичного власника компанії-постачальника, підозрюваних у зловживаннях, які завдали АТ «Укрзалізниця» збитків на загальну суму понад 206 млн грн (ч. 5 ст. 191 КК України). На сьогодні детективам НАБУ надано доручення відкрити матеріали стороні захисту для ознайомлення», – інформує САП.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру депутату Полтавської облради Сергію Бєлашову. За версією слідства, він причетний до заволодіння майже 204 млн грн філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ. Крім Бєлашова у справі також повідомили колишньому директору філії ЦЗВ Віталію Цвігуну. Бєлашова взяли під варту, але він вийшов звідти, сплативши заставу.

Як встановило розслідування, в період грудня 2016 - лютого 2020 років філія «Центр забезпечення виробництва» УЗ придбала за завищеною на понад 206 млн грн ціною природній газ у приватних компаній ТОВ «Юг-Газ» та ТОВ «Скела Терциум».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: