Справа депутата Бєлашова: ексдиректора філії УЗ оголосили в розшук

Читать на русском
У розшукових обліках МВС оприлюднили інформацію стосовно колишнього керівника філії УЗ, підозрюваного у заволодінні коштами.

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього виконувача обов'язків директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Євгена Нікітіна. НАБУ і САП підозрюють його у причетності до справи депутата Полтавської обласної ради від фракції «Батьківщина» Сергія Бєлашова про заволодіння майже 204 млн грн філії УЗ.

Відповідні відомості оприлюднені в розшукових обліках Міністерства внутрішніх справ, повідомляє «Слово і діло».

Датою зникнення Нікітіна вважається 4 липня 2023 року. Раніше Вищий антикорупційний суд заочно взяв його під варту в межах цієї справи.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру депутату Полтавської облради Сергію Бєлашову. За версією слідства, він причетний до заволодіння майже 204 млн грн філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ. Крім Бєлашова у справі також повідомили колишньому директору філії ЦЗВ Віталію Цвігуну. Бєлашова взяли під варту, але він вийшов звідти, сплативши заставу.

Як встановило розслідування, в період грудня 2016 - лютого 2020 років філія «Центр забезпечення виробництва» УЗ придбала за завищеною на понад 206 млн грн ціною природній газ у приватних компаній ТОВ «Юг-Газ» та ТОВ «Скела Терциум».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: