Підозрюваний НАБУ депутат Полтавської облради вийшов із СІЗО

Читать на русском
На рахунок антикорупційного суду надійшли 30 млн грн як застава за депутата Полтавської облради, підозрюваного в корупції.
Сергій Бєлашовфото: Полтавська облрада

За депутата Полтавської обласної ради та керівника фракції «Батьківщина» Сергія Бєлашова внесли 30 млн грн застави, які Вищий антикорупційний суд визначив як альтернативу триманню під вартою.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили співрозмовники в антикорупційних органах.

За їхніми словами, кошти внесли ще минулого тижня і Бєлашов вже не перебуває під вартою. На нього покладено такі обов'язки: прибувати на першу вимогу; не відлучатися із Києва, Київської області та Полтавської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними, а також свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд заарештував Бєлашова з альтернативою 30 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру депутату Полтавської облради Сергію Бєлашову. За версією слідства, він причетний до заволодіння майже 204 млн грн філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ. Крім Бєлашова у справі також повідомили колишнім директорам філії ЦЗВ Віталію Цвігуну та Євгену Нікітіну.

Як встановило розслідування, в період грудня 2016 - лютого 2020 років філія «Центр забезпечення виробництва» УЗ придбала за завищеною на майже 204 млн грн ціною природній газ у приватних компаній ТОВ «Юг-Газ» та ТОВ «Скела Терциум».

Раніше у цій справі пішов на угоду про визнання винуватості колишній начальник відділу складського обліку палива управління обліку нафтопродуктів та складського господарства філії ЦЗВ УЗ Володимир Скородинський. 7 квітня 2023 року Вищий антикорупційний суд угоду затвердив і призначив йому покарання у виді умовного позбавлення волі строком на 5 років із випробуванням протягом 2 років. Також його оштрафували на 17 тисяч грн та зобов'язали відшкодували 2 млн грн шкоди.

Ексдиректор філії ЦЗВ Віталій Цвігун намагався оскаржити рішення про затвердження угоди, оскільки нібито його можна ідентифікувати в тексті вироку. Проте 17 травня Апеляційна палата ВАКС у скарзі відмовила і залишила рішення без змін.

Зазначимо, що Вищий антикорупційний суд слухає й іншу справу, де фігурує ексдиректор філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ Віталій Цвігун.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: