«Кожна країна робить свій внесок»: у Міноборони розкрили деталі навчання пілотів ЗСУ на F-16

Читать на русском
Українські пілоти були поділені на три групи у рамках програми навчання на F-16. Їхня підготовка проходить у п'яти західних країнах.
Фото: Getty Images

Українські пілоти та фахівці з технічного обслуговування були поділені на три групи в рамках програми навчання на F-16. Підготовка фахівців відбувається у п'яти західних країнах.

Про це розповів перший заступник міністра оборони України Олександр Павлюк у Telegram.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

«Кожна країна робить свій внесок. Це не лише гарантії надання літаків, а й допомога з боєприпасами та всім необхідним для ефективного захисту українського неба завдяки F-16», – наголосив Павлюк.

Він уточнив, що зараз українці проходять навчання за кількома програмами:

  • молоді пілоти здійснюють навчальні польоти за міжнародними програмами у Великій Британії, щоб надалі перейти до перенавчання на літаки F-16;
  • досвідчені пілоти та наземний персонал проходять перенавчання на літаки F-16 у Данії та США;
  • третя група українських пілотів та авіаційного персоналу підвищує рівень володіння спеціалізованою авіаційною англійською мовою у Великій Британії, Канаді, Польщі та США.

У міністерстві також зазначили, що станом на початок січня, окрім США, Польщі, Канади, Великобританії та Данії, до «Авіаційної коаліції» входять ще дев'ять держав.

Нагадаємо, нещодавно ми писали, що перша група українських пілотів завершила базове навчання польотам на F-16 у Британії.

У Пентагоні розповіли, коли українські льотчики завершать навчання на F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: