У Міноборони розповіли, скільки вже запровадили стандартів НАТО

Читать на русском
У Силах безпеки та оборони України вже запроваджено близько третини стандартів НАТО від їхньої загальної кількості.
Фото Слово і діло

Міністерство оборони, ЗСУ та інші складові сектору безпеки та оборони запровадили 315 стандартів НАТО. Це лише третина від загальної кількості.

Про це повідомила пресслужба Міноборони України.

Які країни НАТО документально підтримали рух України до Альянсу20 країн-членів НАТО та Швеція підписали з Україною декларації про підтримку її членства в Альянсі.

Так, на сьогодні до Міноборони, ЗСУ та інших складових сектору безпеки та оборони введено 315 стандартів НАТО:

  • 192 (88% від запланованого) - у рамках цілей партнерства Україна - НАТО, що є першочерговими стандартами Альянсу,
  • 123 - з власної ініціативи, поза метою партнерства.

Усього в НАТО є 1135 стандартів. Таким чином, у Силах безпеки та оборони України вже запроваджено близько 28% від загальної кількості.

Йдеться, зокрема, про стандарти захисту військ та навчання військово-морських сил із зв'язку, комунікаційних та інформаційних систем та транспортного забезпечення.

Україна з власної ініціативи запровадила стандарти щодо навігаційно-гідрографічної підтримки, водолазної діяльності та паливно-мастильних матеріалів.

Заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк зазначив, що це більше, ніж прийнято у деяких державах-членах НАТО. А у 2024 році планується запровадити ще 50 стандартів НАТО у секторі безпеки.

Нагадаємо, в НАТО закликали готуватися до війни з росією протягом найближчих 20 років. Також повідомлялося, що в січні НАТО розпочало найбільші навчання за часів холодної.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: