Президенти Литви та Польщі обговорили співпрацю своїх країн та підтримку України

Читать на русском
У Вільнюсі 21 січня відбулася зустріч президентів Литви та Польщі. Дуда і Науседа обговорили питання співпраці країн, а також регіональної безпеки та підтримки України.
www.delfi.lt

У Вільнюсі відбулася зустріч президентів Литви та Польщі. Дуда і Науседа обговорили питання співпраці своїх країн, а також регіональної безпеки та підтримки України.

Про це пише Delfi.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Після зустрічі Науседа заявив, що Литва зміцнюватиме військове співробітництво з Польщею, зокрема, проводитимуть спільні навчання.

До того ж він наголосив, що єдність Литви та Польщі в питанні підтримки України надзвичайно важлива. Науседа висловив сподівання, що найближчим часом вдасться організувати зустріч Люблінського трикутника разом із президентом Володимиром Зеленським.

«Литва є одним із найбільших прихильників України з погляду підтримки, що надається Україні. Більша їх частина призначена для військової підтримки. Крім того, ми підтримуємо Україну в цивільному сенсі, відновлюємо зруйновані школи і дитячі садки. А в майбутньому ми будемо робити це в ще більшому масштабі», – додав президент

Нагадаємо, президент Литви Гітанас Науседа 10 січня оголосив про пакет довгострокової допомоги Україні на 200 мільйонів євро та нові поставки військової техніки для ЗСУ.

Також повідомляли, що 16 січня Зеленський та Дуда зустрілися у кулуарах Всесвітнього економічного форуму у Давосі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: