Шольц у США обговорить з Байденом допомогу Україні

Читать на русском
У першій половині лютого канцлер Німеччини Олаф Шольц планує відвідати Вашингтон, де зустрінеться з президентом США Джо Байденом. На зустрічі вони планують обговорити додаткову допомогу Україні.
Фото: Reuters

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у першій половині лютого запланував поїздку до Вашингтона аби там зустрітися із президентом США Джо Байденом та обговорити подальшу підтримку України.

Про це повідомляє Bloomberg.

У повідомленні вказується, що лідери країн під час зустрічі планують згуртувати підтримку навколо допомоги Україні в той час, коли екстрений запит адміністрації президента США на виділення 61 мільярда доларів застряг у Конгресі.

«Щоб обговорити плани до того, як вони будуть публічно оголошені, планується провести двосторонню зустріч у Білому домі протягом другого тижня лютого», – йдеться у повідомленні з посиланням на двох людей, знайомих із ситуацією, які побажали залишитися анонімними.

Водночас наступного тижня Євросоюз проводить спеціальний саміт, щоб домовитися про додатковий пакет підтримки Києва в розмірі 50 мільярдів євро.

Нагадаємо, Шольц раніше заявляв, що країни ЄС роблять недостатньо для допомоги Україні.

Також, як відомо, Великобританія закликала партнерів подвоїти підтримку України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: