Зеленський про затримку допомоги Україні: це питання тижнів, вже маємо позитивні сигнали

Читать на русском
Президент Зеленський упевнений, що союзники найближчим часом нададуть Україні нові пакети фінансової та військової допомоги.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський упевнений, що союзники найближчим часом нададуть Україні нові пакети фінансової та військової допомоги.

Таку заяву глава держави зробив у рамках свого виступу на Всесвітньому економічному форумі у швейцарському Давосі.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

За його словами, виділення нових пакетів допомоги – «це питання тижнів».

«Я маю позитивні сигнали, що Європа підтримує нас. І я впевнений, що вирішиться питання про нову військову допомогу в Конгресі США. Інакше неможливо», – сказав Зеленський.

Президент зазначив, що представники України присвятили питанню надання допомоги дуже багато часу. Вони провели «масу діалогів, дискусій та зустрічей».

«Я думаю, що ми не дарма витратили цей час, такий дорогий для нас. Тому що ми під час війни маємо бути у своїй державі. Це важливо, приїжджати та спілкуватися з партнерами, зустрічатися, але є пріоритети у воєнний час. Тому я вірю, що буде дуже позитивна реакція наших партнерів», – резюмував президент.

Нагадаємо, напередодні нового року США надали Україні останній пакет допомоги, на який були гроші. Для нової військової підтримки України потрібне рішення Конгресу.

Водночас, ЄС поки не може виділити Україні пакет на 50 млрд євро через позицію Угорщини. Новий спеціальний саміт для обговорення цього питання відбудеться 1 лютого.

Раніше у Раді розповіли, на скільки місяців Україні вистачить коштів без допомоги союзників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: