Словаччина припиняє надавати допомогу Україні після перемоги проросійської партії – Politico

Читать на русском
Тимчасовий уряд Словаччини заявив про припинення надсилання подальшої військової допомоги Україні.
simeinyi-budzhet.ua

Тимчасовий уряд Словаччини заявив про припинення надсилання подальшої військової допомоги Україні.

Про це пише Politico.

Після перемоги на парламентських виборах у Словаччині проросійської партії Роберта Фіцо уряд Словаччини заявив про припинення надсилання подальшої військової допомоги Україні. Рішення пов'язано з тим, що партії, які ведуть переговори про формування нового уряду після виборів, проти подальшої підтримки Києва.

«Бюрократичний уряд у Словаччині, що йде у відставку, не надсилатиме більше військових матеріалів в Україну», – заявив речник уряду.

Тим часом у виданні стверджують, що міністерство оборони Словаччини розглядало можливість надсилання нового пакету допомоги.

Нагадаємо, що нещодавно у Словаччині відбулися парламентські вибори. Перемогу здобула антиукраїнська партія Роберта Фіцо. Після виборів він розповів про намір балотуватися у прем'єри, а також заявив, що Братислава тепер не надаватиме Україні військову допомогу.

При цьому президентка Словаччини Зузана Чапутова не підтримала передачу нового пакету військової допомоги Україні через зміну уряду, який потенційно матиме діаметрально протилежний курс, ніж чинний кабінет.

Згодом прем'єр Словаччини запевнив Зеленського, що Братислава буде й надалі підтримувати України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: