Арахамія запропонував влаштувати військові навчання для всіх держслужбовців та нардепів

Читать на русском
Арахамія запропонував влаштовувати військові навчання для нардепів та держслужбовців, щоб мотивувати українців не боятися мобілізації.
Фото: Telegram/Арахамія

Глава парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія запропонував влаштувати військові навчання для всіх державних службовців та народних депутатів. На його думку, це може мотивувати українців «не боятися мобілізації та проходити навчання».

Ідею депутат озвучив під час дискусії «2024: сценарії для країни», повідомляє LB.ua.

«Нам завжди не вистачатиме людей»: Зеленський порівняв мобілізацію в Україні та рфУкраїні завжди не вистачатиме людей для війни проти росії, оскільки Кремль не зважає на життя своїх громадян. Про це заявив президент Зеленський.

Арахамія сказав, що потрібно роз'яснити українцям, як саме відбувається мобілізація, оскільки багато хто думає, що після отримання повістки та проходження ВЛК одразу відправляють до «учебки», а звідти без належної підготовки – на фронт.

Нардеп запропонував, щоб пояснити, «як насправді все відбувається», проходити чиновникам навчання у військових навчальних центрах разом з іншими українцями – у частковому режимі.

«Я не маю на увазі, що ми будемо замість сесії (у Верховній раді – ред.) в учебці. Це буде парт-тайм», – сказав він.

Нагадаємо, 11 січня Кабмін відкликав із Верховної ради свій законопроєкт про зміну правил мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Що в ньому пропонувалося – на інфографіці «Слово і діло».

У Раді було зареєстровано також альтернативні законопроєкти, їх порівняння – на інфографіці.

Нова версія урядового законопроєкту з'явиться у Раді орієнтовно 6 лютого. Новий документ, як сказав президент Володимир Зеленський, має бути «розумним і справедливим».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: