Потепління знизило споживання енергії, але воно залишається на високому рівні

Читать на русском
Загальний рівень споживання залишається високим, тож енергетики нагадують українцям про економію енергії.
фото РБК-Україна

В Україні споживання електроенергії дещо знизилося через потепління. Дефіциту в енергосистемі немає. Але через негоду знеструмлено низку населених пунктів.

Про це повідомило Укренерго 25 січня.

Енергетики відповіли, чи можливе повторення блекауту цієї зимиГарантувати, що не буде блекауту, абсолютно неможливо. Але загалом система досить стабільна, незважаючи на другий рік війни.

Сьогодні станом на 9 ранку рівень споживання був на 2% нижчий за показник у цей же час ніж учора, 23 січня.

«Споживання дещо знизилося через потепління. Через негоду знеструмлено 50 населених пунктів у 4 областях. Загальний рівень споживання залишається високим», - йдеться у повідомленні.

Так, через негоду на ранок без світла населені пункти у таких областях: Закарпатська – 25, Львівська – 18, Чернігівська – 4, Кіровоградська – 3.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишаються 382 населені пункти. Через обстріли є нові пошкодження у мережах обленерго у Донецькій, Миколаївській, Одеській та Харківській областях.

Україна продовжує імпорт електроенергії протягом усієї доби, за винятком ночі, зі Словаччини, Румунії та Молдови.

Нагадаємо, минулого тижня в енергосистемі неодноразово фіксували дефіцит. А під час атаки рф 23 січня було пошкоджено мережі у двох областях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: