Енергосистема України надала допомогу Польщі

Читать на русском
Енергосистема України надала допомогу Польщі, відібравши надлишки електроенергії на прохання поляків.
Фото pmg.ua

На запит Польщі українська енергосистема надавала допомогу польській - забирала надлишки електроенергії.

Про це повідомили у Міненерго у середу, 24 січня.

В Укренерго заявили, що атаки на енергосистему у 2024 році ще попередуДиспетчер Укренерго відповів, чому росіяни поки що не обстрілювали енергооб'єкти України цієї зими і чи готова наша енергосистема до можливих ударів росії.

«Дефіциту електроенергії в енергосистемі не фіксується. Учора ввечері у Польщі виник надлишок електроенергії, який на запит польського оператора системи передачі забрала Україна, загальний обсяг переданої електроенергії склав 1600 МВт*год», – повідомили у міністерстві.

Як зазначається, потреби споживачів покриває власна генерація, також заплановано імпорт електроенергії.

Однак важливим є зменшення навантаження на енергосистему в пікові години споживання (з 10:00 до 12:00 та з 17:00 до 19:00). Міненерго закликає споживати електроенергію відповідально.

Стабілізаційні графіки відключень не застосовуються, повідомили у міністерстві.

У Міненерго додали, що в Харківській області є відключення газу, адже внаслідок бойових дій пошкоджено газопроводи високого та середнього тиску, а також пошкоджено підземний газопровід із подальшим горінням.

Нагадаємо, 23 січня Укренерго повідомило про пошкодження мереж у двох областях після ударів росії. А 22 січня енергетики запустили в роботу етри енергоблоки ТЕС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: