Споживання енергії підскочило, у системі знову дефіцит – Укренерго

Читать на русском
Диспетчерський центр Укренерго попередив про наявність упродовж дня дефіциту в енергосистемі близько 5 відсотків.
фото РБК-Україна

В Україні 17 січня зросло споживання енергії через похолодання. Наразі дефіцит в енергосистемі вже становить 5%.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

В Укренерго заявили, що атаки на енергосистему у 2024 році ще попередуДиспетчер Укренерго відповів, чому росіяни поки що не обстрілювали енергооб'єкти України цієї зими і чи готова наша енергосистема до можливих ударів росії.

«Вчора, 16 січня, добовий максимум споживання був зафіксований близько 10:00. Він був на 0,9 % нижче за добовий максимум 15 січня. Сьогодні на 9:10 споживання на 4% перевищує відповідний показник вівторка 16 січня. Причина – відчутне похолодання, від -3 °C 16 січня до -7 °C сьогодні, 17 січня», – йдеться у повідомленні.

При цьому диспетчерський центр Укренерго попереджає про наявність протягом дня з 8:00 до 20:00 дефіциту в енергосистемі близько 5%.

Виникнення дефіциту електроенергії в енергосистемі означає, що коли через похолодання споживання електроенергії стрімко зростає, електростанціям важко так само швидко збільшити її виробництво.

Українців закликали з 8-ї ранку і до 20-ї вечора зменшити зростання споживання енергії, адже так, відповідно, зменшиться навантаження на електростанції.

Зазначимо, за даними Міненерго, у Харкові внаслідок нічного ракетного удару знеструмлено 43 побутових та вісім юридичних споживачів, без газу 170 абонентів.

Нагадаємо, в Укренерго заявили, що атаки росіян на енергооб'єкти у 2024 році ще попереду. Також енергетики відповіли, чи можливий цієї зими блекаут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: