Міносвіти визначило дати проведення мультипредметного тесту-2024

Читать на русском
Міністерство освіти та науки затвердило дати складання національного мультипредметного тесту-2024, повідомив голова відомства Оксен Лісовий.
Фото: loda.gov.ua

Міністерство освіти та науки затвердило дати складання національного мультипредметного тесту-2024.

Про це у Facebook повідомив голова МОН Оксен Лісовий.

Результати PISA-2022 в Україні: наскільки погіршилися навички та знання учнівРезультати PISA-2022 показали погіршення навичок читання у підлітків, зниження рівня знань з математики та науково-природничих дисциплін. Учні в Україні також відстають у навчанні від однолітків із інших країн.

Мультитести відбудуться з 14 травня по 19 липня. У цей період відбудеться основна та додаткова сесія. Лісовий додав, що МОН уже затвердив кількість та форми тестових завдань, а також схеми нарахування балів.

Вступники складатимуть іспит з чотирьох предметів, три з яких визначені заздалегідь (українська мова, математика, історія України), а один – на вибір.

Тестування проходитиме протягом одного дня і складатиметься з двох етапів. Перші 120 хвилин відведено на складання тестів з української мови та математики, потім буде перерва на 20 хвилин, а потім другий етап на 120 хвилин, під час якого вступники пройдуть тестування з інших предметів.

«Знаю, що тестування з чотирьох предметів протягом одного дня може бути чималим навантаженням. Але вкотре наголошую, що це робимо передусім заради безпеки вступників та створення для всіх рівних умов. Така модель дає можливість вступникові з’явитися в пункті тестування лише один раз. Особливо актуально це для тих, хто змушений їхати для складання НМТ до сусіднього населеного пункту», – наголосив міністр.

Він додав, що учасники НМТ зможуть приносити воду та пити її під час тестування, проте пляшку потрібно буде залишити на столі з особистими речами.

Нагадаємо, минулого року було два обов'язкових предмети – українська мова та математика. Історію України додали до обов'язкової програми НМТ восени минулого року.

Раніше абітурієнтам роз'яснили, як вступити до вишу із закордонним атестатом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: