Міносвіти розширило перелік країн, де можна скласти мультипредметний тест

Читать на русском
В Україні розширили перелік закордонних міст, у яких можна складати Національний мультипредметний тест.
Укрінформ

В Україні розширили перелік закордонних міст, у яких можна складати Національний мультипредметний тест.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки України.

Раніше повідомляли, що перелік закордонних міст, запропонований для потенційних учасників, не є остаточним, адже перемовини з окремими установами ще тривають. На цьому тижні список розширили. Станом на 8 квітня передбачено, що тимчасові екзаменаційні центри будуть створені у 41 місті 24 країн.

«Якщо особа вже створила персональний кабінет і вибрала із запропонованого переліку менш зручний для доїзду населений пункт, а тепер з’явилася більш зручна локація, – вона може після отримання сертифіката учасника до 7 травня змінити реєстраційні дані», – йдеться в повідомленні.

Та попри те, що перелік міст для складання тесту розширено, є обмеження щодо кількості місць у спеціально обладнаних комп’ютерних центрах, запропонованих закордонними партнерами.

«У деяких містах/країнах тестування буде проведено тільки під час додаткової сесії. Радимо не зволікати з реєстрацією», – наголосили у Міністерстві.

Нагадаємо, цього навчального року кількість абітурієнтів в Україні зросте на 0,55%, тож 229 тисяч осіб матимуть право вступати до закладів вищої, фахової передвищої освіти.

Також писали, що Верховна Рада України схвалила у першому читанні законопроєкт №8228-1, який визначає правила проведення вступної кампанії-2023.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: