Абітурієнтам роз'яснили, як вступити до вишу із закордонним атестатом

Читать на русском
У разі вступу до вишу з закордонним атестатом документ потрібно буде визнати в України впродовж року.
Flickr

У разі вступу до вишу з закордонним атестатом документ потрібно буде визнати в України впродовж року.

Про це розповів заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко в етері телемарафону.

За його словами, зареєструватися на Національний мультипредметний тест (НМТ) можна з будь-яким набором документів. Та у разі вступу до вишу з закордонним атестатом документ потрібно буде впродовж року подати на визнання до ДП «Інформаційно-іміджевий центр». Посадовець наголошує, що жодних проблем із цим не виникатиме.

«Якщо випускник закінчив школу, наприклад, у Польщі, у нього є польський документ про освіту, то після вступу до закладу вищої освіти України протягом одного року можна подати на визнання до ДП «Інформаційно-іміджевий центр» свій атестат про повну загальну середню освіту, його визнати - і жодних проблем не буде», – розповів Вітренко.

Зауважимо, за останніми статистичними даними, для складання НМТ зареєструвалися 243 тисячі абітурієнтів, із них 220 тисяч в Україні і майже 23 тисячі – за кордоном.

Нагадаємо, в Україні розширили перелік закордонних міст, у яких можна складати Національний мультипредметний тест.

Також повідомляли, що цього навчального року кількість абітурієнтів в Україні зросте на 0,55%, тож 229 тисяч осіб матимуть право вступати до закладів вищої, фахової передвищої освіти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: