МОН затвердило графік проведення мультипредметного тесту

Читать на русском
Міністерство освіти і науки України затвердило календарний план організації та проведення цьогорічного національного мультипредметного тесту.
nus.org.ua

Міністерство освіти і науки України затвердило календарний план організації та проведення цьогорічного національного мультипредметного тесту (НМТ).

Про це йдеться на сайті відомства.

Відомо, що тестування проходитиме у дві сесії. Основна – з 5 по 23 червня, додаткова 11–24 липня. Реєстрація для участі в основній сесії НМТ триватиме з 3 квітня до 3 травня.

«До 7 травня зареєстрований учасник матиме змогу в персональному кабінеті внести зміни (вибрати інший предмет додаткового блоку чи змінити населений пункт в Україні або за кордоном, у якому він бажає пройти НМТ)», – зазначають у міністерстві.

У додатковий період зможуть зареєструватися особи, які не змогли цього зробити раніше з поважних причин або яким було відмовлено в реєстрації.

Не пізніше ніж за десять календарних днів до початку проведення основної сесії НМТ для зареєстрованих учасників з’явиться можливість завантажити зі своїх персональних сторінок запрошення, де буде зазначено дату, час і місце проведення НМТ. Тоді як учасники додаткової сесії матимуть змогу дізнатися про дату, час і місце проведення тестування не пізніше ніж за три календарних дні до проведення тесту.

Інформацію про результати розмістять на персональних сторінках учасників основної сесії до 28 червня, додаткової – до 29 липня.

Нагадаємо, Верховна Рада України схвалила у першому читанні законопроєкт №8228-1, який визначає правила проведення вступної кампанії-2023.

Також повідомляли, що абітурієнти з тимчасово окупованих територій цього року можуть вступати до вищих навчальних закладів дистанційно, не складаючи національного мультипредметного тесту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: