Міністр фінансів розповів, скільки коштів Україна щодня витрачає на війну

Читать на русском
Україна щодня виділяє на сектор безпеки та оборони по 5 мільярдів гривень. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко.
Фото: Getty Images

Україна щодня виділяє на сектор безпеки та оборони по 5 мільярдів гривень. Із можливостями держави у цій сфері не зможе зрівнятися жодна волонтерська чи громадська організація.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю Forbes.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

«Кожного дня війни ми витрачаємо по 5 мільярдів гривень. Хто ще виділяє? Кажуть, місцеві бюджети, органи місцевого самоврядування. Ми порахували їхню можливість на рік – вона варіюється від 15 до 20 млрд. Тобто, якщо всі органи місцевого самоврядування, всі мери скинуться, вони на чотири дні нам дадуть змогу продовжити бої. За всієї поваги до волонтерів, жодні інші неурядові організації і близько не стоять з можливостями держави щодо забезпечення ЗСУ», – наголосив Марченко.

Він додав, що не розуміє, звідки беруться проблеми із забезпеченням армії і чому військові змушені закуповувати речі власним коштом, оскільки, за словами Марченка, на складах має бути достатньо спорядження та зброї.

«Мені важко коментувати речі, які я сам не розумію. Я сам не розумію, чому ми досі забезпечуємо в складчину військовослужбовців», – заявив міністр.

Нагадаємо, сьогодні в Мінфіні повідомили, що поки що не знають, де брати гроші на продовження мобілізації.

Які перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: