Трамп і Байден виграли праймеріз своїх партій у Нью-Гемпширі

Читать на русском
Дональд Трамп переміг на праймеріз Республіканської партії в штаті Нью-Гемпшир, отримавши майже 55 відсотків голосів.
Фото: AP

Дональд Трамп виграв праймеріз Республіканської партії у Нью-Гемпширі. Він набрав майже 55% голосів, тоді як його конкурентка Ніккі Гейлі посіла друге місце з трохи більше ніж 43%.

Про це повідомляє AP News.

В яких країнах переобирають владу у 2024 роціВибори у 2024 році відбудуться у більш ніж 60 країнах світу. Де голосуватимуть – на інфографіці.

Перемогу Трампа на праймеріз республіканців прокоментував президент США Джо Байден: за його словами, результати первинних виборів у штаті ясно дають зрозуміти, що у 2024 році на виборах він зустрінеться саме з Трампом.

Він також звернувся до незалежних та республіканських виборців, які не є прихильниками Трампа, із закликом підтримати його кампанію. «Моє послання країні полягає в тому, що ставки не можуть бути вищими. Наша демократія. Наші особисті свободи від права вибору до права голосу. Наша економіка, в якій спостерігається найсильніша відбудова у світі з часів COVID. Все поставлено на карту», – заявив Байден.

Сам Байден також виграв праймеріз Демократичної партії у штаті. Хоча він не проводив передвиборчу кампанію в Нью-Гемпширі, а тому його ім'я не було у виборчому бюлетені, його ім'я було вручно вписане більшістю виборців.

Нагадаємо, тиждень тому Дональд Трамп переміг на кокусах Республіканської партії у штаті Айова.

Після цього його суперник, губернатор Флориди Рон ДеСантіс, зняв свою кандидатуру з перегонів за висування кандидатами на пост президента США від республіканців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: