«Сподіваємося, республіканці почули послання»: у Білому домі прокоментували пресконференцію путіна

Читать на русском
У Білому домі сподіваються, що республіканці, які блокують допомогу Україні, почули послання путіна на пресконференції.
bostonglobe.com

У Білому домі сподіваються, що республіканці, які блокують виділення фінансування для України, почули послання володимира путіна на пресконференції – він ще раз підтвердив, що має намір продовжувати війну.

Про це на брифінгу сказав координатор Ради національної безпеки Джон Кірбі.

Росія хоче продовжувати війну до 2026 року і захопити Харків, Дніпро та Запоріжжя – BildНімецьке видання з посиланням на джерела у розвідці розкрило план путіна щодо ведення війни проти України. Він хоче продовжувати війну до 2026 року та захопити Харків, Дніпро та Запоріжжя.

«Сьогодні володимир путін на своїй щорічній пресконференції ще раз підтвердив свою ціль – завоювати Україну та підкорити її народ. Через майже 20 місяців після того, як він розпочав своє жорстоке та варварське вторгнення, путін заявив сьогодні, що його агресія в Україні не закінчиться і мир настане лише, цитую, «коли наших цілей буде досягнуто». Кінець цитати. Ми всі знаємо, що це означає. Але я дуже сподіваюся, що ті республіканці у Палаті представників, які протягом кількох місяців тримали у заручниках найважливішу допомогу Україні, почули послання путіна голосно та ясно», – заявив Кірбі.

Він зазначив, що допомога Україні потрібна зараз, а не після «яєчного коктейлю». Кірбі також закликав республіканців подумати про свої інтереси, якщо страждання України для них не є аргументом.

«Путін кидає виклик тому самому міжнародному порядку, який ми допомагали будувати. Він кидає виклик Статуту ООН. Він кидає виклик самому поняттю суверенітету. Він кидає виклик демократії. Росія прагне переробити міжнародний порядок, щоб створити світ, що сприятиме її вкрай персоналізованому та репресивному типу автократії. Це глибоко вплине на свободу і процвітання в усьому світі», – додав він.

Нагадаємо, «Слово і діло» зібрали головні тези путіна щодо війни проти України, озвучені на пресконференції.

Раніше стало відомо, що Сенат США відклав канікули, сподіваючись досягти угоди з приводу кордону, щоб розблокувати допомогу Україні до Різдва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: