Затриманого на кордоні бізнесмена Мазепу випустили із СІЗО під заставу – ЗМІ

Читать на русском
Директор інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа, якого підозрюють у справі про заволодіння землею поблизу Київської ГЕС, вніс заставу і вийшов з СІЗО.
Главком

Бізнесмена Ігоря Мазепу, якого підозрюють у справі про заволодіння землею поблизу Київської ГЕС, випустили із СІЗО під заставу.

Про це повідомляє Forbes, а також «Суспільне» з посиланням на адвоката Тараса Пошиванюка.

Зазначається, що за Мазепу внесено заставу у повному обсязі, він вже вийшов із СІЗО.

«Застава сплачена у розмірі, який визначено ухвалою апеляційної інстанції, з огляду на що, підстав для перебування пана Ігора в СІЗО немає», — сказав він.

Адвокат зазначив, що застава сплачена однією із компаній, що входить до групи компаній «Конкорд Кепітал».

Як відомо, 23 січня Київський апеляційний суд частково задовольнив скаргу адвокатів бізнесмена Ігоря Мазепи. Його залишили під вартою до 27 лютого 2024 року, при цьому зменшили заставу до 21 млн грн.

Нагадаємо, правоохоронці 18 січня затримали під час спроби виїзду за кордон бізнесмена, організатора схеми протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС.

Його затримання пов'язане із отриманням права на землю для будівництва котеджного містечка Goodlife Park у районі Вишгороду Київської області.

Спочатку Печерський районний суд Києва обрав бізнесменові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 27 лютого з можливістю внесення застави 349 мільйонів 700 тисяч гривень.

Раніше підозра була вручена чиновнику Держгеокадастру в Івано-Франківській області, який незаконно передав у користування землі біля гірськолижного комплексу «Буковель».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: