Заволодіння землею на Київщині: ексголову Держрезерву відпустили під обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про пом'якшення запобіжного заходу підозрюваному через належне виконання.
Дмитро Бабак (зліва)фото: Держгеокадастру

Вищий антикорупційний суд відпустив під особисте зобов'язання колишнього виконувача обов'язків голови Державного агентства резерву Дмитра Бабака через належне виконання ним нічного домашнього арешту. Раніше він очолював Головне управління Держгеокадастру у Київській області.

Таке рішення 7 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Апеляційна палата відправила Бабака під нічний домашній арешт. У зв'язку з наближенням дати завершення дії запобіжного заходу прокурор САП подав клопотання про зміну запобіжного заходу. Він просив відпустили Бабака під особисте зобов'язання, оскільки він належно виконував обов'язки і дотримувався нічного домашнього арешту.

«Клопотання прокурора САП про зміну запобіжного заходу, застосованого до підозрюваного (Бабака – ред.) у кримінальному провадженні, – задовольнити частково. Змінити застосований до підозрюваного запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту на запобіжний захід у виді особистого зобов'язання», – йдеться в рішенні.

Бабак зобов'язаний: прибувати за першим викликом; не відлучатись за межі Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із підозрюваними у цьому кримінальному провадженні, а також свідками та здати до Державної міграційної служби свої закордонні паспорти. Строк дії обов'язків – до 6 лютого.

Також суд продовжив до 6 лютого строк дії обов'язків, покладених на пособника Валерія Самойленка. У нього такий самий перелік зобов'язань.

Водночас суд на прохання прокурора САП пом'якшив запобіжний захід колишній начальниці юридичного управління ГУ Держгеокадастру Київщини Ірині Степаненко. Вона, як і Бабак, була під нічним домашнім арештом, але прокурор попросив застосувати до неї особисте зобов'язання.

«Клопотання прокурора САП про зміну запобіжного заходу, застосованого до підозрюваної (Ірини Степаненко – ред.) у кримінальному провадженні, – задовольнити. Змінити застосований до підозрюваної запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту на запобіжний захід у виді особистого зобов'язання», – йдеться в рішенні.

У неї такий самий перелік обов'язків як і в двох інших підозрюваних. Строк дії зобов'язань – до 6 лютого.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: