Заволодіння землею під Києвом: експосадовця залишили під вартою

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни запобіжного заходу до колишнього заступника керівника держінституту.
Олег Левченкофото: Держгеокадастру

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою колишнього першого заступника директор державного підприємства «Науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» Олега Левченка. НАБУ і САП підозрюють його у причетності до заволодіння понад 1200 га землі під Києвом.

Таке рішення 3 жовтня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, антикорупційний суд заарештував Левченка з альтернативою 3 млн грн застави. Сторона захисту і прокурор САП подали апеляційні скарги на це рішення. Адвокати Левченка просили скасувати запобіжний захід. Водночас прокурор наполягав на збільшенні застави до 24,15 млн грн.

«Апеляційні скарги захисників та прокурора залишити без задоволення, ухвалу слідчої судді Вищого антикорупційного суду від 16 серпня 2023 року - без змін», – ідеться в рішенні.

Левченко раніше також обіймав посаду виконувача обов'язків начальника ГУ Держгеокадастру в Київській області.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва.

Пізніше про підозру повідомили ще двом фігурантам справи, які працювали у Головному управлінні Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру в Київській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: