Заволодіння 1200 га землі на Київщині: підозрюваним продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку дії запобіжних заходів підозрюваним.
Олег Левченкофото: Держгеокадастру

Вищий антикорупційний суд продовжив до 6 лютого строк дії обов'язків, покладених на колишнього виконувача обов'язків першого заступника керівника ДП «Науково-дослідний та проектний інститут Землеустрою» Олега Левченка. НАБУ і САП підозрюють його в організації заволодіння понад 1200 га землі під Києвом.

Таке рішення 6 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Левченка з альтернативою 3 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов з-під варти під наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись за межі Київської області та Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із підозрюваними у цьому кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Водночас на Левченка браслет не надягали, оскільки немає вільних. Прокурор САП просив продовжити всі обов'язки. Суд скасував обов'язок носити браслет.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії покладених на підозрюваного (Левченка – ред.) процесуальних обов'язків задовольнити частково. Продовжити підозрюваному строк дії обов'язків, покладених на нього у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу у виді застави, на 2 місяці до 6 лютого 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Також суд продовжив до 7 лютого строк дії обов'язків, покладених на колишнього позаштатного радника ексголови Державного агентства земельних ресурсів Сергія Тимченка Євгена Сингаєвського. За нього внесли 5 млн грн застави і він вийшов під наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись за межі Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із підозрюваними у цьому кримінальному провадженні та здати на зберігання закордонні паспорти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: