Заволодіння коштами Полтавської облради: угоду з консультантом затвердили

Читать на русском
Антикорупційний суд затвердив угоду зі слідством, на яку пішла консультантка Полтавської облради у справі депутата СН.

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з консультантом Полтавської обласної ради Мариною Діденко. Її обвинувачують у причетності до заволодіння 100 тисячами гривень бюджетних коштів депутатом Полтавської облради від фракції «Слуги народу» Олександром Смірновим.

Таке рішення 23 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Вирок наразі не оприлюднений, проте, за даними «Слово і діло» з власних джерел, Діденко визнали винуватою у пособництві депутату Смірнову в заволодінні 100 тис. грн Полтавської облради (частина 5 статті 27, ч. 4 ст. 191 ККУ). Їй призначили покарання у вигляді 5 років умовного позбавлення волі із забороною обіймати посади або займатися діяльністю, пов'язаними з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, окрім виборних посад, строком 1 рік. Діденко звільнили від основного покарання під іспитовий строк у 2 роки.

Раніше антикорупційний суд визначив запобіжний захід депутату Полтавської облради Олександру Смірнову.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру депутату Полтавської облради Олександру Смірнову у заволодінні коштами. Також разом із ним підозрюваними є його двоюрідна сестра та консультант відділу з питань забезпечення діяльності керівництва виконавчого апарату Полтавської облради.

За версією слідства, Смірнов заволодів коштами Полтавської облради, які були виділені для допомоги малозахищеним громадянам, які проживають на території Полтавської області (близько 200 000 гривень на одного депутата). 100 тисяч грн з цієї суми Смірнов у змові з консультантом відділу з питань забезпечення діяльності керівництва виконавчого апарату Полтавської облради відправив своїй двоюрідній сестрі. Гроші на рахунку заарештували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: