Заволодіння 1200 га землі на Київщині: підозрюваного залишили під вартою

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни запобіжного заходу колишнього позаштатного радника екскерівника Держземагентства.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під арештом колишнього позаштатного радника ексголови Державного агентства земельних ресурсів Сергія Тимченка Євгена Сингаєвського. НАБУ і САП підозрюють його у причетності до заволодіння понад 1200 га землі під Києвом.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

Як відомо, антикорупційний суд узяв під варту Сингаєвського. Альтернативою йому визначили 5 млн грн застави. Захист підозрюваного подав скаргу на це рішення.

«10 жовтня 2023 року АП ВАКС розглянула апеляційну скаргу сторони захисту на ухвалу слідчого судді ВАКС від 17 серпня 2023 року про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою з альтернативою внесення 5 млн грн з покладанням процесуальних обов'язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України. За результатами розгляду колегія суддів залишила без задоволення апеляційну скаргу сторони захисту, а ухвалу слідчого судді ВАКС – без змін», – інформує суд.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: