Байден готовий укласти угоду з республіканцями, щоб забезпечити допомогу Україні – WSJ

Читать на русском
Президент США Джо Байден готовий посилити імміграційну політику в обмін на надання допомоги Україні. Про це повідомляє WSJ.
Фото: AP

Президент США Джо Байден погодився піти на поступки республіканцям у питанні імміграційної політики, щоб уникнути критики та забезпечити виділення Конгресом нового пакету допомоги Україні.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

За даними журналістів, зараз у Сенаті США розробляється імміграційна угода, яка обмежить можливість мігрантів просити притулку на кордоні з Мексикою. Вона має бути прийнята в обмін на допомогу для України та Ізраїлю.

Республіканці у Палаті представників висувають більш жорсткі вимоги, проте загалом угода має великі шанси на ухвалення у Конгресі.

Зазначається, що за свою довгу політичну кар'єру Байден рідко брався за складне питання імміграційної політики, а коли він це робив, то підтримував помірнішу позицію.

«Готовність Байдена до переговорів з республіканцями оголює те, чого давно побоюються багато ліберальних демократів – що він готовий зрушити у праву сторону, щоб укласти угоду щодо імміграції та забезпечити фінансування воєн», – йдеться у публікації.

Нагадаємо, що напередодні стало відомо, що Байден зустрівся з лідерами Конгресу для обговорення допомоги Україні. Глава Білого дому закликав конгресменів оперативно схвалити допомогу Києву.

Раніше у Білому домі повідомили, що США припиняють постачання в Україну зброї та військової техніки, оскільки Вашингтон не залишив бюджетних коштів на надання фінансової допомоги.

У Палаті представників спрогнозували, чи схвалить Конгрес США фінансування для України до лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: