Окупанти тримають ракетоносії у Чорному морі: скільки там «Калібрів»

Читать на русском
Станом на ранок 20 січня у Чорному морі перебувають два ворожі кораблі, один із них — ракетоносій із вісьмома Калібрами.
armyinform.com.ua

Війська країни-агресора станом на ранок 20 січня утримує два кораблі в Чорному морі, серед яких один ракетоносій «Калібрів».

Про це пресслужба Військово-морських сил ЗСУ повідомляє у Телеграмі.

Як зазначається, наразі сумарний залп «Калібрів» може сягати 8 ракет. Також в Азовському морі перебуває один ворожий корабель, як й в Середземному.

«Станом на 08:00 20.01.2024, у Чорному морі 2 ворожі кораблі, серед яких 1 носій крилатих ракет «Калібр», загальний залп до 8 ракет; в Азовському морі 1 ворожий корабель; в Середземному морі 1 ворожий корабель», - йдеться в повідомленні.

Відомо, що за добу в інтересах рф прохід Керченською протокою до Азовського моря здійснили 3 судна, з них жодне не рухалось з протоки Босфор, а до Чорного моря - 4 судна, з яких 1 продовжило рух у напрямку протоки Босфор.

Також у ВМС наголошують, що росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS).

Нагадаємо, внаслідок атаки бійців Сил оборони України на російський військовий корабель «Новочеркаськ» загинули 74 моряки Чорноморського флоту рф.

Як припустили у Силах оборони півдня України, втрата літака А-50 стане чутливим ударом для російських військ. У ЗСУ очікують, що його знищення вплине, зокрема, на ситуацію з ракетним обстрілом території України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: