Єрмак зідзвонився з главою МЗС Угорщини, обговорили майбутню зустріч в Ужгороді

Читать на русском
Єрмак провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто, під час якої обговорив деталі майбутньої зустрічі політиків.
Фото: Офіс президента України

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто, під час якої обговорив деталі майбутніх переговорів.

Про це Єрмак повідомив у своєму Telegram-каналі.

Європарламент заявив, що уряд Угорщини підриває цінності ЄС – резолюціяЄвропарламент засудив систематичні дії Угорщини, спрямовані на підрив цінностей ЄС, а також закликав Європейську Раду визначити, чи становлять дії Будапешту серйозні порушення принципів демократії та правовладдя.

Глава ОП нагадав, що його зустріч із Сійярто запланована на 29 січня, вона відбудеться в Ужгороді. Окрім Єрмака з української сторони у заході візьме участь міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Ми налаштовані на відкритий діалог щодо обговорення двосторонніх відносин між нашими державами», - заявив Єрмак.

Керівник Офісу президента також подякував Сійярто за участь представника Угорщини у нещодавніх переговорах щодо імплементації Формули миру, які відбулися у Давосі.

Нагадаємо, що ключовою темою переговорів в Ужгороді стане організація зустрічі президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Останній, як відомо, неодноразово виступав проти надання Україні фінансової допомоги від ЄС у розмірі 50 млрд євро. А нещодавно Орбан відмовився називати російське вторгнення в Україну війною. Відповідаючи на запитання журналіста, він заявив, що напад рф є «військовою операцією».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: