Зеленський розповів про Ставку та прокоментував тиск на журналістів

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський відреагував на останні атаки проти медіа, та наголосив на неприпустимості будь-якого тиску на журналістів.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський після форуму у Давосі провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, а також провів нараду з правоохоронцями, де обговорили останні атаки проти медіа. Він наголосив на неприпустимості будь-якого тиску на журналістів.

Про це глава держави розповів у своєму вечірньому зверненні.

За його словами, на Ставці обговорювали оперативну актуальну ситуацію на фронті.

«Оперативний рівень – ситуація на фронті зараз. Доповідали командувачі. Різні напрямки. Схід. Південь. Також північ – протидія диверсійним групам, укріплення кордону. Був і стратегічний рівень обговорення – наші дії цього року. І не тільки оборонні. Україна потребує амбітної, активної перспективи. Щоб саме в нашої держави була ініціатива, а не у ворога. Щоб саме від українських дій залежало завершення війни», - сказав Зеленський.

Президент повідомив, що провів нараду після офіційного візиту у Швейцарію та участі у Давоському форумі.

«Сьогодні урядовці продовжили роботу на форумі. Зокрема, щоб залучити в Україну – в оборонний сектор – більше бізнесових, технологічних можливостей», - йдеться у зверненні.

Водночас, Зеленський повідомив, що провів нараду з правоохоронцями, зокрема з головою СБУ Василем Малюком, на ній обговорили стеження за журналістами Bihus.Info, про яке напередодні з’явилася інформація.

«Окремо – щодо ситуації з нашими журналістами. Зокрема, фактом стеження за журналістами. Служба безпеки України розпочала розслідування та з’ясує всі обставини. Будь-який тиск на журналістів неприпустимий», - наголосив глава держави.

Також президент повідомив, що на нараді заслухав основні доповіді щодо протидії колаборантам та щодо знищення логістики ворога.

Нагадаємо, що Служба безпеки України розслідує обставини незаконного прослуховування та відеозйомки працівників проєкту Bihus.Info.

Також наприкінці року прослушку знайшли в одному з місць дислокації головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: