Зеленський зустрівся із Дудою у Давосі: про що говорили

Читать на русском
Президент Польщі Анджей Дуда 16 січня зустрівся з Володимиром Зеленським на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі.
t.me/V_Zelenskiy_official

У вівторок, 16 січня, президент України Володимир Зеленський та президент Польщі Анджей Дуда зустрілися у кулуарах Всесвітнього економічного форуму у Давосі.

Про це український лідер повідомив у Телеграмі.

«У Давосі провів зустріч із Президентом Польщі Анджеєм Дудою. Обговорили наші двосторонні відносини, зокрема взаємодію на треку європейської інтеграції України», - написав глава Української держави.

Згідно з його словами, в ході зустрічі також було скоординовано позиції напередодні Вашингтонського саміту НАТО.

«Поінформував про ситуацію на полі бою. Обговорили подальшу оборонну підтримку нашої країни», - додав президент України.

Як зазначає прес-служба ОПУ, у ході зустрічі лідери двох держав відвідали виставку, присвячену воєнним злочинам росії. Вона проходила в Українському домі у Давосі.

«Я запевнив президента Володимира Зеленського, що політика щодо України буде стабільною, це буде політика підтримки весь час», - зазначив Дуда.

Згідно з його словами, вже за кілька днів Київ відвідає новий прем'єр Польщі Дональд Туск.

Також Дуда зазначив, що поява нової держави НАТО між росією та Польщею зміцнить безпеку її країни. Він підкреслив, що Україна потребує потужної підтримки Заходу, зокрема в плані озброєння.

Нагадаємо, у Давосі проходить Всесвітній економічний форум. У рамках форуму президент Володимир Зеленський уже провів зустріч із держсекретарем США Ентоні Блінкеном та генсеком НАТО.

Також Зеленський заявив, що Україна вже розпочала підготовку до проведення глобального саміту, присвяченого питанням імплементації Формули миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: