Армія Ізраїлю заявила, що ХАМАС робили керовані крилаті ракети під керівництвом Ірану

Читать на русском
Армія Ізраїлю заявила, що має докази розробки ХАМАСом крилатих ракет під керівництвом Ірану.
фото: ВВС

Ізраїльські війська виявили у місті Газа технологічне обладнання, включно з компонентами, які використовує ХАМАС для створення точних ракет, якими, як вважалося, не володіли.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Згідно зі словами представників ЦАХАЛу, солдати нещодавно провели рейд на об'єкт ХАМАСу в районі кварталів Дарадж і Туффах міста Газа і виявили шахту тунелю, що веде до підземного заводу з виробництва зброї.

«Солдати виявили компоненти, які доводять, що терористи терористичної організації ХАМАС під керівництвом Ірану навчилися працювати і створювати високоточні компоненти і стратегічну зброю», - йдеться в повідомленні ЦАХАЛ.

Зазначається, що ХАМАС має у своєму розпорядженні протитанкові керовані ракети і невеликі безпілотники з вибухівкою, що використовуються на коротких дистанціях, а також саморобні автономні підводні човни, начинені вибухівкою, або підводні безпілотники, але не керовані ракети великої дальності.

У терористичного угруповання також є зенітні ракети, що запускаються з плеча, які неефективні проти ізраїльських літаків.

При цьому, як повідомляється, невідомо, чи розгортав ХАМАС свої керовані ракети, чи вони перебували тільки на стадії розробки.

Нагадаємо, вчора Хезболла масовано обстріляла Ізраїль, випустивши понад 60 ракет.

Також Ізраїль заявив про знищення командування ХАМАС на півночі Сектору Гази.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: