В Ірані заявили про страту агента ізраїльської розвідки

Читать на русском
Агент ізраїльської розвідувальної служби Мосад був страчений у суботу у в'язниці, його повісили.
ілюстративне фотофото ЕРА

У південно-східній іранській провінції Сістан і Белуджистан стратили чоловіка, якого називають агентом ізраїльської розвідки Моссад.

Про це повідомило іранське агентство IRNA у суботу, 16 грудня.

В Ірані за шпигунство стратили колишнього чиновника МіноборониВ Ірані за звинуваченням у шпигунстві стратили Алі Резу Акбарі, який раніше працював у іранському Міністерстві оборони.

«Ця особа спілкувалася з іноземними службами, включаючи Моссада, збирала секретну інформацію і за участю спільників надавала документи іноземним службам, у тому числі Моссаду», - йдеться у повідомленні.

Смертний вирок чоловіку виконали у в'язниці Захедан сьогодні вранці. Його повісили. При цьому іранська агенція не називає ім'я страченої людини.

Зазначимо, на початку листопада генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що Іран збільшує кількість страт «із загрозливою швидкістю». Принаймні 419 людей було страчено за перші сім місяців року – це на 30% більше у порівнянні з аналогічним періодом 2022 року.

Пізніше в листопаді стало відомо про страту 17-річного іранського підлітка Хамідреза Азарі, визнаного винним режимом у вбивстві.

Нагадаємо, Іран планує надати рф нові балістичні ракети. У листопаді цього року в Ірані представили нову крилату ракету Fattah 2 із гіперзвуковим плануючим блоком (HGV).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: