Син Байдена не визнав провину у несплаті податків

Читать на русском
У федеральному суді 11 січня сину президента США Гантеру Байдену були пред'явлені звинувачення в несплаті податків. Він не визнав себе винним.
Фото: Getty Images

Син президента США Джо Байдена, Гантер Байден, не визнав себе винним за дев'ятьма звинуваченнями у несплаті податків на суму 1,4 млн доларів у 2016-2019 роках.

Про це повідомляє NBC News.

Зазначається, що 11 січня Гантер Байден особисто з'явився на засідання в Лос-Анджелесі, де постав перед окружним суддею Марком Скарсі. Він не визнав себе винним у податкових звинуваченнях, пов'язаних з діловими операціями, які також викликали розслідування щодо імпічменту його батька.

Слухання тривало близько 30 хвилин.

Байдену було висунуто звинувачення трохи більше ніж через місяць після того, як у Центральному окрузі Каліфорнії йому було пред'явлено звинувачення у несплаті податків.

Суддя Скарсі зазначив, що син президента США виконав попередні умови звільнення і що суд «оцінює це та зазначає для протоколу». Також Скарсі запропонував призначити судовий розгляд у цій справі на 20 червня 2024 року.

Як відомо, Гантера Байдена звинувачують у ухиленні від сплати податків на суму 1,4 млн доларів, витраті мільйонів доларів на наркотики, послуги ескорту, дорогі автомобілі та інші предмети розкоші з 2016 до жовтня 2020 року.

У разі засудження йому загрожує до 17 років ув'язнення.

Нагадаємо, у грудні Міністерство юстиції США порушило нову кримінальну справу стосовно Гантера Байдена. Звинувачення стосуються несплати податків за дев'ятьма пунктами.

У вересні Гантера Байдена було звинувачено у зберіганні вогнепальної зброї в штаті Делавер. 53-річний син президента Джо Байдена не визнав себе винним у справі зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: