У МЗС підтвердили захоплення чотирьох українців у Сомалі та розкрили деталі інциденту

Читать на русском
МЗС України підтверджує захоплення чотирьох українців на території Сомалі. Вони є членами екіпажу вертольота Місії ООН.
Фото: DPA

МЗС України підтверджує захоплення чотирьох українців на території Сомалі, підконтрольної «антиурядовим силам».

Про це повідомив речник зовнішньополітичного відомства Олег Ніколенко у своєму Facebook-акаунті.

За даними МЗС, українці є членами екіпажу вертольота Місії ООН, який зазнав аварії в Сомалі. Крім того, у момент аварії на борту також перебували п'ятеро іноземців.

Ніколенко додав, що власником вертольота є приватна українська компанія, яка виконувала контракт на перевезення.

«Посольство України в Кенії та Постійне представництво України при ООН у Нью-Йорку вже отримали термінові доручення МЗС України вжити необхідних заходів. З'ясовуємо всі деталі аварії та захоплення, стан українців, встановлюємо зв'язок із компанією-власником вертольота для координації дій», – зазначили у МЗС.

Сьогодні президент Володимир Зеленський повідомив, що четверо українців потрапили в полон до єменських хуситів. Він запевнив, що Україна вже працює над їх поверненням додому.

Нагадаємо, цієї ночі США та Британія завдали ударів по об'єктах у Ємені, які контролюють бойовики-хусити. Удари стали відповіддю на десятки атак хуситів на кораблі у Червоному морі. Вибухи пролунали в єменській столиці Сані, а також у провінціях Ходейда, Таїз, Хаджа та Саада.

Хто такі хусити, чому вони нападають на цивільні судна і які їхні об'єкти були вражені цієї ночі – на інфографіці «Слово і діло».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: