У Дніпрі пів сотні людей утримували у трудовому рабстві

Читать на русском
У Дніпрі затримали чотирьох чоловіків за підозрою у торгівлі людьми. Вони утримували 50 людей у трудовому рабстві.
Фото: Офіс генпрокурора України/ Facebook

У Дніпрі правоохоронці затримали чотирьох зловмисників, які тримали в трудовому рабстві п'ятдесят осіб.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, четверо дніпрян вербували людей для утримання у трудовому рабстві: їх залучали до безоплатних сільськогосподарських та будівельних робіт на території області.

Зловмисники запрошували до нібито реабілітаційного центру, який функціонував під прикриттям громадської організації, внутрішньо переміщених осіб та соціально незахищених громадян. Їх вишукували на вокзалах та обіцяли безкоштовне житло, харчування і працевлаштування.

Натомість людей заселяли до будинку з неналежними умовами для проживання та змушували безоплатно працювати на найтяжчих роботах, повідомляє прокуратура.

Підозрювані відбирали у громадян документи та телефони. Якщо завербовані намагалися самостійно покинути місце утримання, учасники групи здійснювали на них психологічний тиск і погрожували застосувати силу.

Під час обшуків на території будинку перебувало 50 осіб – їх було звільнено. Крім того, вилучено чорнові записи, телефони, автомобілі.

Чотирьом чоловікам повідомили про підозру за фактом вербування, переміщення людей з метою трудової експлуатації (ч. 2 ст. 149 КК України). Їх затримали та обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Їм загрожує до 12 років в'язниці.

Нагадаємо, в ООН розповіли, скільки людей на планеті живе у рабстві.

Також прокурори розповіли, скільки жителів Київщини зазнали тортур росіян під час окупації.

Як повідомлялося, на Львівщині затримали працівників військкомату, які тиждень незаконно утримували чоловіка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: