В ООН розповіли, скільки людей на планеті живуть у рабстві

Читать на русском
Понад 40 мільйонів жителів планети є жертвами сучасних форм рабства, при цьому 71 відсоток з них – це жінки та дівчатка.
Фото з відкритих джерел

Понад 40 мільйонів жителів планети є жертвами сучасних форм рабства, при цьому 71 відсоток з них – це жінки та дівчатка.

Про це заявив генеральний секретар Організації Об’єднаних націй Антоніу Гуттеріш у своєму зверненні з нагоди Міжнародного дня боротьби за скасування рабства.

«Сьогодні рабство набуває таких форм, як поневолення через походження, примусова праця, дитяча праця, побутове рабство, примусові шлюби, боргова кабала, торгівля людьми з метою експлуатації, включаючи сексуальну експлуатацію, і примусове вербування дітей для участі у збройному конфлікті», - зауважив генсек.

Він додав, що найбільше страждають від сучасних форм рабства бідні і маргіналізовані групи, расові та етнічні меншини, представники корінних народів і мігранти.

«Сьогодні я закликаю держави-члени, громадянське суспільство і приватний сектор активізувати свої колективні зусилля, щоб покласти край цим огидним явищам (сучасним проявам рабства – ред.)», - резюмував Гуттеріш.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Генасамблеї ООН схвалили проект резолюції щодо прав людини в Криму.

Також ми писали, що ООН виділить 100 млн доларів на боротьбу з голодом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: