США вперше офіційно звинуватили представників армії рф у воєнних злочинах

Читать на русском
Міністерство юстиції США пред'явило офіційні звинувачення чотирьом військовослужбовцям російської армії у скоєнні воєнних злочинів на території України.
Фото: AP

Міністерство юстиції США висунула офіційні звинувачення чотирьом військовослужбовцям російської армії у скоєнні воєнних злочинів на території України.

Про це йдеться у повідомленні, опублікованому на офіційному сайті відомства.

Покарання росії за злочини в Україні: які інститути вже працюють над цимНад покаранням росії за злочини в Україні вже працюють три міжнародні інститути. Які їхні завдання та що ще належить створити.

Звинувачення включають тортури, нелюдське поводження та незаконне утримання під вартою громадянина США, який перебував на території України після початку повномасштабного вторгнення росії.

За даними прокурорів, у квітні 2022 року представники армії викрали американця з будинку у селі Мілове Херсонської області на півдні України та незаконно утримували його протягом 10 днів. Вони, серед іншого, роздягли ув'язненого догола, жорстоко побили, а потім сфотографували його.

Американські правоохоронці підозрюють у скоєнні цих злочинів чотирьох російських військовослужбовців: офіцерів Сурена Мкртчана та Дмитра Будника, а також двох солдатів, які фігурують у документах Мін'юсту як «Валерій» та «Назар».

«Міністерство юстиції висунуло перші в історії звинувачення за Статутом США про воєнні злочини чотирьом пов'язаним з росією військовослужбовцям за тяжкі злочини проти американського громадянина. Міністерство юстиції займатиметься цією справою стільки, скільки потрібно, щоб досягти відповідальності та справедливості за агресивну війну росії», – заявив генеральний прокурор Меррік Б. Гарланд.

Нагадаємо, глава українського МВС назвав кількість воєнних злочинів росіян за 600 днів вторгнення.

Також повідомлялося, що США нададуть допомогу Україні у розслідуванні воєнних злочинів росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: