Прокурори розповіли, скільки мешканців Київщини зазнали тортур росіян під час окупації

Читать на русском
Під час часткової окупації Київщини навесні 2022 року росіяни катували понад тисячу українців.
Могила у БучіФото: t.me/pavlovskynews

Правоохоронці встановили, що тортури, нелюдське поводження та тілесні ушкодження від російських солдатів під час часткової окупації Київської області отримали понад 1130 осіб.

Про це повідомила Київська обласна прокуратура у відповідь на запит видання ZMINA.

У МВС розповіли, скільки всього катівень росіян знайшли на звільнених територіяхНа сьогоднішній день на деокупованих територіях України виявлено 48 місць катувань окупантів.

Загалом Київська обласна прокуратура з початку вторгнення рф розслідувала 12 456 воєнних злочинів, серед яких – жорстоке поводження з цивільним населенням, примусові роботи, розграбування національних цінностей на окупованій території.

«Із загальної їхньої кількості – 61 кримінальне правопорушення розслідувалося за фактами катування або іншого нелюдського поводження, 615 кримінальних правопорушень за фактами заподіяння тілесних ушкоджень, в яких постраждали 1139 людей, та 188 кримінальних правопорушень за фактами незаконного позбавлення волі», – розповіли прокурори.

Загалом у Київській області були незаконно викрадені, позбавлені волі, вивезені чи утримувалися у позасудовому порядку представниками країни-агресора 203 особи.

Прокурори області вже повідомили 78 особам про підозру у скоєнні воєнних злочинів.

Нагадаємо, 9 російських військових засудили за тортури та погрози вбивством жителю Бучі. У ГУР пообіцяли знайти і покарати всіх воєнних злочинців рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: