Законопроект про мобілізацію поки не виноситимуть на розгляд Ради – нардеп

Читать на русском
Законопроект про нові правила мобілізації, військового обліку та проходження військової служби до голосування у Раді ще раз вивчить комітет.
Фото Слово і діло

Верховна рада завтра, 10 січня, ще не голосуватиме за законопроект про зміну правил мобілізації, військового обліку та служби.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко у Telegram 9 січня.

Довгоочікуваний законопроєкт щодо зміни правил військового обліку та мобілізації: головнеГоловне з нового законопроєкту, що стосується мобілізації, військового обліку та проходження військової служби – вручення повісток, право на відстрочку та звільнення зі служби, обов'язки громадян.

За його словами, спочатку законопроект ще раз розгляне профільний комітет.

«Завтра мобілізаційний законопроект не буде винесений на розгляд Ради. Завтра скоріш за все він ще раз буде розглянутий на засіданні комітету з нацбезпеки», – написав він.

Нардеп Ярослав Железняк уточнив, що завтра комітет, найімовірніше, підготує свої рекомендації, а на голосування до зали законопроект винесуть 11 січня.

«Відповідно завтра (найбільш вірогідно) підготують рішення по рекомендації ухвалення урядового закону з пропозиціями від Комітета (які мають бути враховані до другого читання) і відповідно в зал законопроект піде 11 січня», – написав він у Telegram.

Нагадаємо, у Раді обіцяли, що у нинішньому вигляді законопроєкт про мобілізацію на голосування не виноситимуть, а підготують компромісну версію документа.

Омбудсмен Дмитро Лубінець сказав, що у документі є норми, які суперечать Конституції України.

Сьогодні вранці стало відомо, що у комітеті ВР прогнозують суттєві зміни окремих норм законопроекту про мобілізацію.

«Слово і діло» писало, які нововведення пропонуються у законопроєкті про зміну правил мобілізації, військового обліку та служби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: