Стало відомо, коли Байден виступить у Конгресі зі зверненням про стан справ у країні

Читать на русском
Байден прийняв пропозицію спікера Палати представників виступити в Конгресі зі щорічним зверненням про стан країни.
Фото: Associated Press

Президент США Джо Байден прийняв запрошення спікера Палати представників Майка Джонсона виступити перед Конгресом 7 березня зі щорічним зверненням під назвою «Про стан справ в країні».

Про цей йдеться у дописі Джо Байдена на платформі Х.

«У цю складну для нашої країни мить я вважаю за обов'язок передати вам запрошення виступити на спільному засіданні Конгресу у четвер, 7 березня 2024 року, аби ви могли виконати своє зобов'язання за Конституцією США та доповісти про стан справ у нашій країні», – йдеться у офіційному листі Джонсона.

Байден ретвітнув цей пост та відповів, що «з нетерпінням чекає на це».

Зазначимо, звернення про стан країни – це щорічне послання, яке президент США виголошує на спільному засіданні Конгресу США на початку більшості календарних років. У ньому йде мова про поточний стан країни. Зазвичай воно містить звіти про економіку, бюджет, а також порядок денний, прогрес, досягнення, а також законодавчі ініціативи президента.

Як пише Голос Америки, цього року президент виступить перед Конгресом пізніше, ніж зазвичай, після «супервівторка» 5 березня – вирішального етапу, коли обидві партії проводять конкурси з висування кандидатів у кількох штатах перед президентськими виборами.

Нагадаємо, 20 жовтня 2023 року Джо Байден звернувся до американського народу та повідомив, що направить Конгресу терміновий запит на фінансування допомоги Ізраїлю та Україні. Цей виступ подивились приблизно 22,3 млн американців.

Наприкінці грудня президент США підписав рекордний бюджет Пентагону, який передбачає кошти для України.

Також, як повідомлялося, після масштабної атаки рф на Україну 29 грудня Байден закликав Конгрес «вжити термінових заходів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: